Metakognitiv terapi og ACT

Hos Open Mind arbejder vi med metakognitiv terapi og ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Hvorfor metakognitiv terapi og ACT

Har du lyst til at vide mere om hvorfor og hvordan, kan du læse om det her.

Det er muligt at kombinere metakognitiv terapi og ACT-terapi for at skabe en helhedsorienteret tilgang til behandlingen. Begge terapiformer har deres unikke styrker og kan komplementere hinanden på flere måder.

Metakognitiv Terapi

Metakognitiv terapi fokuserer på at reducerer dine uhensigtsmæssige tankemønstre. Det kan være overdreven bekymring eller grublerier.

Du kan læse mere om metakognitiv terapi her.

Metakognitiv terapi gør, at du vil opleve en markant minimering af din angst eller din depression, ved at minimere tiden du bruger på negative tanker. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort og du har sikkert gjort alt hvad du kunne få netop at få dine tanker til at gå væk. Jeg viser dig hvordan du kan gøre det anderledes så det rent faktisk virker og jeg hjælper dig med, at ændre de overbevisninger du har om hvor vigtigt dine tanker er.

ACT-terapi

ACT er en moderne form for kognitiv adfærdsterapi, som fokuserer på at du acceptere dine tanker og dine følelser, snarere end at kæmpe imod dem.
Det handler i høj grad om at du får mulighed for at bruge tid på og fokusere på de handlinger du inderst inde går og drømmer om. Ofte er det drømme som du ikke vidste at du havde. Drømme som er langt mere i overensstemmelse med dine værdier.

I ACT-terapi, sættes der fokus på hvordan du handler og at du handler ud fra dine værdier.

Integration af Metakognitiv Terapi og ACT

Når vi kombinerer metakognitiv terapi og ACT, kan vi drage fordel af styrkerne fra begge tilgange:
Ved at integrere disse to tilgange kan vi skabe en fleksibel og tilpasset behandlingsplan, der kan anvendes i en bred vifte af psykiske udfordringer.

Mål med samtalerne

1. At lære at acceptere dine ubehagelige tanker og følelser uden at kæmpe imod dem.
2. At skabe afstand mellem dig selv og dine tanker for på den måde at reducere dine negative indflydelse. Det lyder lidt svært og måske lidt utydeligt her, men jeg forklarer og viser dig det på en simpel, let og tilgængelig måde via viden og øvelser.
3. At du bliver i stand til at være til stede i nuet og være bevidst om det du oplever uden at dømme, vurdere eller at analysere.
4. At du formår at se dig selv som en baggrund for dine tanker og følelser, snarere end at identificere dig med dine tanker og følelser.
5. At identificere, hvad der virkelig er vigtigt for netop dig.
6. At du kan tage skridt i retning af dine værdier, selv på udfordrende dage.

Målet er, at du lærer, at du kan lade ubehagelige tanker komme og gå uden at forholde dig til dem, eller gøre noget med dem. Bare lade dem passere uden at de kaprer dig i negative følelser, fysiske symptomer og flere ubehagelige tanker
Du vil få viden og redskaberne til at leve og føle dig mere fri, selv i nærvær af vanskelige tanker og følelser.
Du vil kunne fortsætte dagen og ikke lægge så meget værdi i alle dine tanker. Du vil kunne rette dit fokus mod livet og det der sker hos dig lige her og nu, på en rolig, venlig og fleksibel måde.

Divider Image

Hvorfor ACT-terapi hos Open Mind?

Hos Open Mind har vi valgt ACT-terapi, fordi det giver vores klienter værktøjer til at håndtere livets udfordringer på en mere fleksibel og værdibaseret måde.

ACT og metakognitiv terapi hjælper med at bryde negative tankemønstre og styrker individets evne til at leve et meningsfuldt liv, selv når de møder stress, angst eller depression.

Disse tilgange til terapi er støttet af omfattende forskning og har vist sig effektiv i behandlingen af en bred vifte af psykiske lidelser.

Hvis du vil vide mere om opstart af samtaler hos Open Mind, er du altid velkommen til at kontakte os hos Open Mind.